Zomeravond: Gambling Night

WOENSDAG 3 JULI IN KRITERION | | COMBI-TICKET: €15,-

De zomer is het seizoen bij uitstek dat roekeloosheid inspireert, en vandaar trappen we onze wekelijkse zomeravonden af met een Gambling Night.  Twee films die het gokken  vieren, en alles waar gokken voor staat: spanning, snelheid, tragiek, het nachtleven, geslepenheid.

Zomeravond: Reel Teen Feels

WOENSDAG 10 JULI IN KRITERION | COMBI-TICKET: €15,-

Reel Teen Feels, een filmavond die niet gaat over de kommer en kwel van de schoolkantine, maar waarin we meer op zoek gaan naar een emotionele waarheid over hoe het is om jong te zijn, nog vol verwondering om de wereld om je heen en vol emoties die je amper kan controleren.

Zomeravond: Voetbal is…

WOENSDAG 17 JULI IN KRITERION | COMBI-TICKET: €15,-

Zelfs Kriterion moest (en wilde) eraan geloven en werd om de paar weken omgetoverd tot kantine. Een rood-witte oceaan brulde, juichte, bloedde, zweette en traande. Dat belachelijke miljoenenbal bleek toch zo stom nog niet; voetbal verbindt. Vanavond, een ode aan het spelletje dat zoveel verschillende dingen kan betekenen

Manathon: Michael Cera Edition

WOENSDAG 24 JULI | COMBI-TICKET: €15,-

Jawel, die ene dubieuze avond van het jaar is er weer, de derde woensdagavond van juli, de avond waar het idee van “man" ogenschijnlijk op een voetstuk wordt geplaatst en onder visuele escorte van twee films de grenzen van mannelijkheid opzoekt en denkt gevonden te hebben: de MANATHON™.

Zomeravond: Vakantieleed

WOENSDAG 31 JULI IN KRITERION | COMBI-TICKET: €15,-

Zand op je boterham? Een roadtrip met autopech? Hutjemutje op overvolle stranden liggen? Of op een doorregend festival staan terwijl al je vrienden in zonnig Bali zitten? De zomer is niet voor iedereen even prettig. Vandaar deze zomeravond, voor iedereen die gewoon in Nederland blijft.

Zomeravond: Een Blokje Om

WOENSDAG 7 AUGUSTUS | COMBI-TICKET: €15,-

We rennen, vliegen en haasten ons massaal van de ene afspraak naar de andere. En hoewel we er misschien niet altijd bij stilstaan, zijn het juist de kleine dingen uit het dagelijks leven die meer reflectie en waardering verdienen. Vandaar deze ode aan het dagelijks leven.

Zomeravond: Summer Lovin’

WOENSDAG 14 AUGUSTUS | COMBI-TICKET: €15,-

Summer sun somethings begun, but oh oh the summer nights… 14 augustus wordt het summer lovin’ in Kriterion met Dirty Dancing en Grease! Na afloop is er karaoke en kan er worden gedanst in de foyer!

Zomeravond: Atomkraft? Nein danke

WOENSDAG 21 AUGUSTUS IN KRITERION | COMBI-TICKET: €15,-

Jarenlang leek de enige manier om via film in aanraking te komen met een nucleaire holocaust te zijn door actiefilms. Films waar het niet draaide om leed, liefde en angst, maar om grove actie. Daarom vertonen we vanavond twee films over verlangen, isolement, wanhoop en angst voor een nucleaire apocalyps.

Zomeravond: Hollandsche Camping

WOENSDAG 28 AUGUSTUS IN KRITERION | COMBI-TICKET: €15,-

Wil je terug naar de zomers waarbij je je ongeneerd met de wc rol onder de arm richting het sanitairblok huppelde? Of confronteert het je juist met een camping-loze jeugd? Geen zorgen, met zowel het Werkteater en de wijsheden van Wolkers heb je je college camping in de zak.

De zomer staat niet bekend als het meest ideale seizoen voor het kijken van een film. Wij zijn het daar natuurlijk niet mee eens. Dus lieve filmliefhebbers, ook in de zomer proberen we het jullie naar de zin te maken: elke woensdag in de zomervakantie biedt Kriterion jullie een speciale filmavond aan! Zomeravonden in thema, waarbij iedere avond georganiseerd wordt door een medewerker van Kriterion (de ‘Kriteriër’ waar je zoveel over hoort) die een door hem of haar geliefd thema en daarbij horende films heeft uitgekozen. Kom dus in de zomer iedere woensdag bij ons afkoelen en genieten van de filmzomer!