Organiseer uw (film)evenementen in Kriterion!

Filmtheater Kriterion biedt de mogelijkheid een filmzaal af te huren in het hart van Amsterdam. Bent u op zoek naar een mooie zaal voor een filmpremière of besloten filmvertoning? Heeft u een ruimte nodig om een college, symposium of borrel te houden? Dan zet Kriterion haar deuren graag voor u open.

Onze drie filmzalen zijn elk verschillend qua grootte en sfeer. Ze bieden ruimte aan zowel grote partijen als kleine initiatieven. Daarnaast is er ook gelegenheid tot het houden van borrels in ons aangename café. De zalen en het café zijn allemaal voor rolstoelen en mindervaliden te bereiken.

Zaal K1: Piet Meerburgzaal

K1, ofwel Piet Meerburgzaal, is uitgerust met 198 comfortabele rode pluche stoelen en heeft de meeste beenruimte van alle bioscopen in Amsterdam. De zaal is afgelopen zomer trouwens geheel verbouwd! Voor in de zaal is een podium aanwezig voor eventuele presentaties. Sprekers kunnen gebruik maken van microfoons en het is mogelijk een katheder te plaatsen. Ter ondersteuning van uw evenement zijn ook de spots en het zaallicht naar uw wensen aan te passen.

Zaal K2

K2 is uitgerust met 87 stoelen en bevindt zich op de eerste verdieping van het theater. Deze klassiek ogende zaal heeft een prettige akoestiek, waardoor microfoons niet nodig zijn. Er kan in K2 op aanvraag een katheder geplaatst.

Zaal K3

K3 is uitgerust met 65 stoelen en bevindt zich op de tweede verdieping van het theater. Deze zaal is zeer geschikt voor kleine voorvertoningen. Ook in deze zaal zijn door de goede akoestiek geen microfoons nodig.

Wanneer een zaal huren? 

Onze zalen zijn buiten ons reguliere filmprogramma beschikbaar voor verhuur. Dit is van maandag tot en met vrijdag van 11:00 tot 16:30. Op woensdag van 11:00 tot 13:00 en zondag van 11:00 tot 13:00. Wilt u uw evenement plaats laten vinden binnen de tijden van onze programmering dan kan dat wellicht in overleg.

Ons café
Het achterste gedeelte van ons café kunt u reserveren voor borrels. Dit gedeelte is aangesloten aan onze levendige foyer, maar geeft u de ervaring van een eigen ruimte. Er is plek voor maximaal 70 man. Helaas hebben wij geen keuken, maar over hapjes kan overlegd worden.

Kriterion is zeer flexibel en we staan open voor al uw wensen en suggesties omtrent uw evenement.

Contact
Voor meer informatie kunt u mailen naar [email protected] of belt u op dinsdag tussen 10:00 en 17:00 naar ons kantoor: 020 623 1708. worden.