ZONDAG 7 APRIL | 21:30

Regisseur Jayne Loader, Kevin Rafferty & Pierce Rafferty

Lengte 86 minuten

Jaar 1982

Taal Engels

In de reeks PROPAGANDA vertonen we films binnen het thema van manipulatie, indoctrinatie, fake news en desinformatie. Naast propaganda films zullen we ook films vertonen die aan de haal gaan met het thema van propaganda; films over het fenomeen propaganda, meta-propaganda films en films die propaganda hergebruiken om een nieuwe boodschap uit te dragen.

The Atomic Cafe (1982) is een documentaire gemaakt door het trio Jayne Loader, Kevin Rafferty en Pierce Rafferty die Amerikaanse propaganda heeft geapproprieërd om er een nieuwe betekenis aan te geven. De film is samengesteld met behulp van archiefmateriaal uit de jaren 1940, 1950 en begin 1960.  Behalve filmjournaals, algemene televisie-fragmenten,  opleidingsfilms van het Amerikaanse leger, propaganda materiaal en advertenties maken ook fragmenten uit radioprogramma’s deel uit van de samenstelling.

Deze film is onderdeel van de reeks PROPAGANDA, op 7 april vertonen we ook Propaganda (2012) binnen deze reeks. Slavko Martinov presenteert Noord-Koreaanse anti-westerse propaganda, opnieuw ingezet als anti-Noord-Koreaanse propaganda.