In The Mood For Love (English subtitles) | Retrospective: Wong Kar-wai

NOW SHOWING

The invisible dance between Mr. Chow and Mrs. Chan — two neighbors sharing an apartment building in 1962 Hong Kong. After catching on to the love affair of their respective partners, the two find excuses to comfort each other. The ensuing love flares up, but the feelings are kept in line.

Chungking Express (English subtitles) | Retrospective: Wong Kar-wai

NOW SHOWING

Wong Kar-wai's iconic 90's fairy tale that forever transformed the combination of canned fruit and California Dreamin' into the pinnacle/pineapple of romantic desire.

Fallen Angels (1995) | Retrospectief: Wong Kar-Wai

NU TE ZIEN

Het vervolg op Chungking Express is opnieuw een stilistisch spectaculaire verkenning van de metropool by night. De levens van een huurmoordenaar, diens opdrachtgever, een telefoonverslaafde vrouw en een zonderlinge ex-crimineel botsen op elkaar in het Hongkong van de jaren 90.

Happy Together (1997) | Retrospectief: Wong Kar-Wai

NU TE ZIEN

Lai en Ho arriveren als geliefden vanuit Hongkong in Argentinië, waar hun wegen zich na een ruzie scheiden. Ho vertrekt naar Buenos Aires, Lai wordt portier van een tangobar en probeert zich te herpakken. Maar Lai blijft verteerd worden door de droom om weer "samen gelukkig" te zijn met Ho. Een meeslepend, melancholisch verhaal, doordrenkt met heimwee naar Hongkong en een verleden dat niet meer terugkomt.

2046 (2004) | Retrospectief: Wong Kar-Wai

NU TE ZIEN

Schrijver Chow werkt in een Hongkongs hotel aan een sciencefictionroman. Zijn talrijke mislukte relaties met vrouwen vormen de inspiratie voor het futuristische liefdesverhaal dat hij schrijft. Met korte affaires probeert hij zijn grote liefde te vergeten. Wong Kar Wai's losse vervolg op In the Mood for Love combineert het smachtende romantisch verlangen uit die film met duizelingwekkende tijdsprongen en een sciencefiction-twist.