Kriterion werd in 1945 opgericht om studenten in staat te stellen zelf hun studie te financieren.

Tot op de dag van vandaag vormt het concept van Kriterion een unicum in Nederland en zover ons bekend in de wereld: een nonhiërarchisch bedrijf dat volledig door studenten wordt gerund.

Met deze insteek heeft Kriterion zich inmiddels ontwikkeld tot een cultureel instituut waar een divers publiek elkaar ontmoet om te genieten van het gezellige café en gevarieerde filmaanbod. De huidige filmprogrammering van Kriterion laat zich kenmerken als een mix van stevige edgy arthouse, kwaliteits-Oscar-en-Palme-d’Or-kandidaten, toegankelijkere maar spannende cross-over, uitzonderlijke documentaires. Kortom, kwaliteitsfilm met een ‘edge’ blijft ons kenmerken, waarbij Kriterion altijd tracht om maatschappelijk relevante en kunstzinnige film een podium te bieden. Naast films wordt ruim aandacht besteed aan bijzondere evenementen, zoals concerten, festivals, Q&A’s, kinderfeestjes, debatten en kunstexposities.

Lees hier meer over de bijzondere geschiedenis van Kriterion.
Lees hier meer over werken bij Kriterion.

In contact komen met Kriterion?

Wij zijn telefonisch te bereiken op 020 623 1708 voor reserveringen en overige vragen.

Voor algemene vragen of vragen over promotie of zaalhuur, tips voor de foyer of als je wilt werken bij Kriterion kun je terecht op een van de onderstaande adressen:

Algemeen: [email protected]

PR-afdeling: [email protected]

Zaalhuur-afdeling: [email protected]

Café en assortiment: [email protected]

Solliciteren: [email protected]