Kriterion Framed: The Klittens

INSTAGRAM | SPOTIFY | YOUTUBE

Aangenaam rammelende fuzzpop die van zoetsappig tot hard reikt, met hier en daar een knipoog en een flinke dosis DIY-mentaliteit: The Klittens. Wat begon als vijf vriendinnen die gewoon muziek wilden maken, is een band met serieuze ambities geworden.

Kriterion Framed: Jorah Sarah

INSTAGRAM | WEBSITE  

Jorah Sarah (21) is een freelance fotograaf en student aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Door een fascinatie van jongs af aan met muziek, is ze vroeg begonnen als fotograaf voor platenmaatschappijen, festivals en bands. Tegenwoordig is haar werk gefocust op identiteit, vrouwelijkheid en zelfvertrouwen door het alter ego.

Kriterion Framed: SoulTrash

SPOTIFY | INSTAGRAM

SoulTrash is een multidisciplinaire formatie die het geluid van de Bijlmer anno nu op hoge energieke wijze op het (digitale) podium brengt. Check hun laatste EP “Better Days” van 22 oktober en meer hier.

Kriterion Framed: OUTLINE

WEBSITE | INSTAGRAM

Outline (4) is een kunstplatform en collectief die met behulp van publicaties, evenementen en residenties (en alles wat daartussen gebeurd) een infrastructuur probeert te bouwen voor een uitwisseling tussen ideeën, objecten, individuen en plekken.

Kriterion Framed: Una’s Original

WEBSITE | INSTAGRAM

Una (23) maakt een breed scala aan verschillende werken: van tapijten tot kleding tot comics. Ze probeert haar werk met elkaar te verbinden door kleding uit haar comics in het echt te maken, en haar tapijtontwerpen te gebruiken voor haar sjaals.

Kriterion Framed: Layla Sjaak Gijsen

INSTAGRAM

Layla Gijsen (21) is DJ en student op het Gerrit Rietveld Academie, afdeling DesignLab. Haar werk gaat vaak over het combineren van verschillende fenomenen om zo een nieuwe ervaring te creëren. Ze maakt vooral 3D werk en linosnede's.

Kriterion Framed: swills

SPOTIFY | SOUNDCLOUD

Afgestudeerd Sound Designer en Muziektechnoloog in opleiding bij de HKU, swills (Sabine Willems) maakt elektronische muziek en bindt zich niet aan één genre.