IDFA Extended #1 Bloody Nose, Empty Pockets

DONDERDAG 3 DECEMBER | 19:00

Daglicht dringt zelden door in de Roaring 20s, en dat bepaalt een deel van de aantrekkingskracht van deze buurtkroeg aan de buitenrand van Las Vegas. Voor veel vaste bezoekers is de bar een tweede huiskamer; voor Michael, een aan lager wal geraakte acteur die na sluitingstijd het café schoonmaakt, zijn enige. Maar vanaf morgen is dat allemaal voorbij. Roaring 20s sluit definitief de deuren.

IDFA Extended #2 Gunda

VRIJDAG 4 DECEMBER | 19:00

De gelauwerde Russische regisseur Victor Kossakovsky is vegetariër sinds zijn prille jeugd. Met Gunda vervult hij een langgekoesterde wens: een film maken over varkens. Zonder commentaar of aanzwellende muziek, maar wel met als doel mensen empathie en ontzag voor dieren bij te brengen. 

IDFA Extended #3 Silence of the Tides

ZATERDAG 5 DECEMBER | 19:00

Met schitterende zonsondergangen, een divers dierenrijk en landschappen die twee keer per dag veranderen, heeft het Waddengebied zich veelvuldig bewezen als fotogenieke plek. Toch is het grootste intergetijden-gebied ter wereld nog nooit zo adembenemend in beeld gebracht als nu. 

IDFA Extended #4 The Mole Agent

ZONDAG 6 DECEMBER | 19:00

In deze eigenzinnige mix van spionagefilm en observerende documentaire gaat de 83-jarige Sergio undercover in een bejaardenhuis. De vriendelijke oude man wordt ingehuurd door privé-detective Romulo. Sergio mag aan de slag als ‘mol’ voor een cliënt die denkt dat haar moeder in het tehuis wordt mishandeld.

IDFA Extended #5 Songs of Repression

MAANDAG 7 DECEMBER | 19:00

Ruim honderd Duitsers zijn na de dood van hun sekteleider ex-nazi Paul Schäfer in Chili blijven wonen. Soms openhartig, soms schoorvoetend vertellen de inmiddels bejaarde bewoners over de mishandelingen en het seksuele misbruik.

IDFA Extended #6 Nothing But The Sun

DINSDAG 8 DECEMBER | 19:00

De voorouders van Mateo Sobode Chiqueño aanbaden de zon, die zij beschouwden als een superieur en genereus wezen. Voor Mateo en generatiegenoten is de zon vooral een bedreiging geworden die van ontboste gebieden zorgwekkend droge, stoffige vlaktes maakt, door de camera in schitterende, onheilspellende beelden gevangen.

IDFA Extended #7 Notturno

WOENSDAG 9 DECEMBER | 19:00

De grensgebieden van Irak, Koerdistan, Syrië en Libanon, waar Notturno werd opgenomen, zijn getekend door oorlog. De geschiedenis van de regio is er een van onderdrukking, invasies, terrorisme, militaire coups, buitenlandse inmenging, corrupte regimes en dictators. Wie er woont, probeert niettemin een normaal leven te leiden, zo goed als dat gaat.