WOENSDAG 10 JULI IN KRITERION | COMBI-TICKET: €15,-

Vorige zomer was er in Kriterion een avond met high-school sleepover thema en de films die toen gedraaid werden waren Clueless en Mean Girls. Hoe vermakelijk die films ook kunnen zijn, er moet mij van het hart dat ik het ergens best vervelend vind dat bijvoorbeeld de groepjesvorming en hokjesmentaliteit van de middelbare worden neergezet als iets grappigs, als een plek waar komedie gevonden kan worden. Als ik nu, nu ik bijna eenentwintig ben (en ik hoor alle dertig-plussers al lachen), terugkijk op mijn tienertijd zijn dat juist de dingen waarvan ik de meeste spijt heb dat ik eraan mee heb gedaan. Daarom organiseren we nu deze filmavond Reel Teen Feels, die niet gaat over de kommer en kwel van de schoolkantine, maar waarin we meer op zoek gaan naar een emotionele waarheid over hoe het is om jong te zijn, nog vol verwondering om de wereld om je heen en vol emoties die je amper kan controleren.

19:30 | The Murder Case of Hana & Alice (2015) van Shunji Iwai

Op Ishinomori Junior High School gaat het gerucht over een moord die een jaar geleden gepleegd werd door vier mensen. Alice besluit op onderzoek uit te gaan en ontmoet Hana Arai, een meisje dat sinds kort niet meer naar school gaat.

21:45 | Stand by Me (1986) van Rob Reiner

Coming of age-film, naar de novelle van Stephen King, over vier vrienden die op zoek gaan naar het lichaam van een vermiste leeftijdgenoot dat zich ergens bij een verlaten spoorweg zou bevinden. Deze zoektocht wordt echter een wedstrijd wanneer een bende oudere jongens, die ook op zoek is naar het lichaam, hen op de hielen zit.

Deze avond is onderdeel van de reeks: Zomer in Kriterion. Kijk voor meer informatie over het programma op: Zomeravonden in Kriterion 2019