WOENSDAG 7 AUGUSTUS | 21:45 | €8,- EN GRATIS MET CINEVILLE

Regisseur Edward Yang

Cast Nien-Jen Wu, Elaine Jin, Issei Ogata

Lengte 173 minuten

Jaar 2000

Taal Taiwanees

Ondertiteling Nederlands

Regisseur Edward Yang observeert het moderne leven. De film vertelt het verhaal van een familie in Taiwan die allen op een kruispunt in hun leven komen; geboorte, huwelijk, dood lopen als rode draad door het verhaal. Een film waarin liefde, afwijzing, teleurstelling en jaloezie, optimisme en vervreemding elkaar afwisselen.

In korte tijd wordt het leven van NJ Jiang bijzonder onoverzichtelijk. Behalve de dagelijkse problemen van zijn slechtlopende computerzaak raakt zijn schoonmoeder in coma, gaat zijn vrouw bij een sekte, krijgt zijn zoontje problemen op school en begint zijn dochter te puberen. De existentiële twijfel is compleet wanneer ook nog zijn eerste grote liefde opduikt. Regisseur Yang, de peetvader van de nieuwe Taiwanese film, kreeg in Cannes zijn langverwachte prijs voor beste regie.

Deze film maakt deel uit van de Een Blokje Om-zomeravond, samen met de film My Dinner van Andre (1981) van Louis Malle. Klik hier voor een overzicht van het volledige Kriterion zomerprogramma 2019.