9 TO 5 | 19:00

RHINESTONE | 21:10

Georganiseerd door Thirza

Gaslight-Gatekeep-Girlboss! 

Kriterion heeft in voorgaande zomeravonden vaker een ‘Manathon’ georganiseerd. Films als Superbad (2007) werd gedraaid en er werd blik uit bier gedronken. Maar nu is het genoeg, en als tegenreactie op die stereotyperende avond, wordt er nu teruggevochten. Met de enige echte Dolly Parton als wapen. Het is tijd voor de Wo-manathon.

Naast een glorieuze muzikale carriere (lees: The Queen of Country) heeft Dolly Parton ook in aardig wat films gespeeld. Met haar rol in The Best Little Whorehouse in Texas (1982) won ze zelfs twee golden globe nominaties. Dit 76 jarige icoon heeft zelfs een themepark genaamd ‘Dollywood’.

In ‘Nine to Five’ (1980) en ‘Rhinestone’ (1984) komen onderwerpen als seksisme en onderdrukking van de vrouw naar boven, waarin Dolly Parton ten strijde gaat. Deze twee titels zullen daarom gedraaid worden tijdens de Wo-manathon avond. 

Klik hier voor alle zomeravonden in Kriterion.


9 to 5 (1980)

19:00 | Engels gesproken

Als haar man haar verlaat voor een andere vrouw staat ze er plots alleen voor. Ze krijgt een baan als secretaresse bij een groot bedrijf met een vrouwenonderdrukker als chef. De uitvoerende leiding van de afdeling is in handen van een zeer ervaren vrouw die op het punt staat promotie te maken. Ze krijgt de promotie echter niet, omdat de chef liever een man op de positie heeft.

info + tickets →


Rhinestone (1984) 

21:10 | Engels gesproken

Jake (Dolly Parton) sluit een weddenschap met haar manager dat ze Nick (Sylvester Stallone) kan transformeren in een heuse country ster. Als ze wint is ze van haar contract af, maar als ze verliest moet ze met haar manager naar bed.

info + tickets →