ELKE ZATERDAGNACHT IN MEI | 00:15

Regisseur Erik de Bruyn

Cast Fedja van Huêt, Frank Lammers, Will van Kralingen

Lengte 115 minuten

Jaar 2000

Taal Nederlands

De vrienden Leen, Daan en Jacob wonen en werken in hun Zeeuwse dorp, met als hoogtepunten scheuren op de motor en hun gezamenlijke band Paelingvet. Allen worstelen met keuzes. Leen wil weg uit het benauwde bestaan wat zijn ouders al voor hem gepland hebben, maar krijgt dan iets met Janine met wie hij maar moeilijk op gang komt. De wat jongere Jacob valt op de Iraanse schone Atash.

Om los te breken uit zijn milieu en de ban van zijn moeder, klampt Leen zich vast aan een imaginair doel, ingegeven door een merkwaardige Ier. De tragikomische film met de Hamlet-achtige held Leen laat zien of hij in staat is zijn onbevredigende leven te ontvluchten en zijn dromen te verwezenlijken.

Wilde Mossels werd vertoond op talloze internationale filmfestivals, waaronder die in Moskou, Washington, Dublin, Kiev, Tallinn, Mannheim-Heidelberg en Gent. Wilde Mossels is een van de Nederlandse films die verstript werd in Filmfanfare. In 2015 werd de film volledig gerestaureerd en beleefde hij een herpremière op het Nederlands Film Festival.