WOENSDAG 8 MEI | 19:30

Regisseur Jan Gebert

Lengte 76 minuten

Jaar 2018

Taal Slowaaks

Ondertiteling Engels

Peter Švrček komt uit een middenklassengezin, is net klaar met een opleiding en heeft een leuke vriendin. Toch maakt Peter zich zorgen: over de toekomst van Slowakije en de komst van immigranten. Voor het geval er een oorlog uitbreekt, wil hij voorbereid zijn.

In zijn vrije tijd geeft hij dan ook leiding aan een paramilitaire groep van tientallen Slowaakse jonge mannen. Tieners worden gerekruteerd onder toeziend oog van de regering. In de weekenden trainen ze met nepwapens en nepuniformen, maar ze nemen hun taak uiterst serieus. De groep geeft lezingen op middelbare scholen en helpt bij folkloristische evenementen. Zonder te oordelen tonen de makers hoe de populariteit van de groep toeneemt, ookal worden de rechts-extremistische en fascistische ideeën van de groep amper bedekt.

Peter Švrček from Slovakia seems to have a nice life, but he is concerned about the future of his country and the arrival of immigrants. If there’s going to be a war, Peter wants to be prepared for it, so in his free time he leads a paramilitary group of dozens of men. In their weekend training sessions, they wear fake uniforms and use dummy weapons, but they take their mission very seriously indeed. 

MTM_Staand copy
MV5BMzJhZjA3MDctOTVjZi00YmYyLWEwOWYtM2Q0ZTk3NjBkYjlhXkEyXkFqcGdeQXVyMDA5NjIzMg@@._V1_
MV5BNjM1ZTBiOWEtN2U0ZC00NzM0LTgxNDUtNmQwMzI4NGUwZWE3XkEyXkFqcGdeQXVyMDA5NjIzMg@@._V1_
MV5BOGQ1YmM4YzAtMzNiYy00OTYzLWE4MWMtMWZiZWM4ODQzOTZkXkEyXkFqcGdeQXVyMDA5NjIzMg@@._V1_

Meer informatie over Movies that Matter on Tour