NU TE ZIEN

Regisseur Roberto Minervini

Cast Kevin Goodman, Dorothy Hil, Judy Hill

Lengte 123 min.

Jaar 2018

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

De nieuwste documentaire van Roberto Minervini duikt in het dagelijkse leven van zwarte Amerikanen die vechten voor gerechtigheid in de zomer van 2017. Meesterlijk schakelt hij tussen vier verhalen in New Orleans en Jackson County, Mississippi.

Minervini volgt ditmaal een aantal zwarte Amerikanen die vechten voor gerechtigheid, in de zomer van 2017 opgenomen in stralend zwart-wit. De afgekickte Judy Hill probeert haar familie en vrienden financieel en emotioneel overeind te houden, nadat haar bar met sluiting wordt bedreigd; de jonge broers Ronaldo en Titus zien met lede ogen aan hoe hun buurt wordt geplaagd door geweld; Kevin, de Indiase chief van Mardi Gras, probeert het culturele erfgoed van zijn volk levend te houden; en The New Black Panthers plegen een huis-aan-huis onderzoek naar een moord, toegeschreven aan de Ku Klux Klan.

Minervini maakte een urgente, intieme film over gemeenschapszin, woede en zelfrespect, en ook een krachtige aanklacht tegen de ideeën van blanke suprematie in het Amerikaanse Zuiden.

Deze film maakt deel uit van Previously Unreleased: films die wel de selecties van prominente internationale festivals haalden, maar niet de Nederlandse bioscopen wisten te bereiken. 

What-You-Gonna-Do-When-the-World-s-on-Fire_st_1_jpg_sd-low
What-You-Gonna-Do-When-the-World-s-on-Fire_st_3_jpg_sd-low
What-You-Gonna-Do-When-the-World-s-on-Fire_st_4_sd-low
What-You-Gonna-Do-When-the-World-s-on-Fire_st_6_jpg_sd-low
What-You-Gonna-Do-When-the-World-s-on-Fire_st_7_sd-low
What-You-Gonna-Do-When-the-World-s-on-Fire_st_9_jpg_sd-low
What-You-Gonna-Do-When-the-World-s-on-Fire_st_10_sd-low
What-You-Gonna-Do-When-the-World-s-on-Fire_st_12_jpg_sd-low
What-You-Gonna-Do-When-the-World-s-on-Fire_st_14_jpg_sd-low
What-You-Gonna-Do-When-the-World-s-on-Fire_st_15_jpg_sd-low
What-You-Gonna-Do-When-the-World-s-on-Fire_st_2_jpg_sd-low