NU TE ZIEN | LAATSTE SPEELWEEK

Regisseur Josh Kriegman, Elyse Steinberg

Lengte 96 minuten

Jaar 2016

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

Als politicus met de achternaam Weiner sta je eigenlijk al 1-0 achter. Hoe daar mee om te gaan, is je eigen keuze. Twee regisseurs hebben deze keuzes in beeld gebracht, en dat levert een pijnlijk hilarische film op. Maar naast kostelijk vermaak, krijgt de kijker ook een kijkje achter de schermen van een politieke campagne. Hoe manoeuvreert een politicus zich door het mediadoolhof op zoek naar kiezers?

Laatste speelweek!

Anthony Weiner, vurig democratisch congreslid, kwam in 2011 in opspraak vanwege, door hem verzonden, seksueel getinte foto’s. Hij trad af. Twee jaar later deed hij mee in de race om het burgermeesterschap van New York. Regisseurs Josh Kriegman en Elyse Steinberg volgden deze campagne op de voet, zowel binnen- als buitenshuis. Het levert een unieke, gedetailleerde documentatie van zijn campagne en optredens in de media op. Alle keuzes worden overwogen en als kijker krijg je steeds meer medeleven met de onhandige Weiner. Toch blijft je moraal kompas schipperen tussen onschuld en een keihard oordeel over zijn stommiteiten. Hoewel de film zich in zijn geheel afspeelt in de Verenigde Staten, beperken de achterliggende concepten zich niet tot een geografisch gebied. Een actueel schandaal creëert op deze manier een platform om het spel tussen de politiek en media te evalueren. Gaat politieke verslaggeving nog wel over daadwerkelijk issues, of neemt reality-tv de leiding? Verdrinkt onze obsessie met entertainment ons verlangen voor echte kennis?

‘Vette kijk in de (Amerikaanse) politiek, waar de werkelijkheid soms nog erger is dan het lijkt!’ ‘Bijzondere opzet, geloofwaardig uitgevoerd’ ‘Wat een lef om je te laten filmen onder zulke omstandigheden!’ Gemiddeld cijfer: 7,1 - Bezoekers Sneak Preview, dinsdag 20 september
weiner_10000262_st_4_s-high
weiner_10000262_st_3_s-high
weiner_10000262_st_2_s-high