WOENSDAG 5 JUNI | 19:30 |  €6,50 EN GRATIS TOEGANKELIJK MET CINEVILLE

Regisseur Menna Laura Meijer

Lengte 99 minuten

Jaar 2017

Taal Frans, Nederlands

Ondertiteling Nederlands

Deze vertoning is onderdeel van het programma Fashion Films in Kriterion. Fashion is meer dan alleen mooie kleding, in de reeks Fashion films laten wij zien wat de andere kant van deze kunstvorm is; stress, manipulatie, vervuiling, dehumanisatie, egoisten, trends en realisme. Er gaat achter deze miljardenindustrie veel meer schuil dan de perfectie die het uitstraalt. Elke woensdagavond in juni.

We Margiela geeft een kijkje achter de schermen van het mystieke modehuis Maison Martin Margiela. Voor het eerst doen medeoprichtster Jenny Meirens en leden van het creatieve team, die de kern van het huis vormden, een boekje open over het creatieve proces en de unieke filosofie van Margiela. Persoonlijke interviews geven een uniek inzicht in de ontstaansgeschiedenis van een van de invloedrijkste modehuizen van ons land en onze tijd. Tegelijkertijd geeft de documentaire inzage in creativiteit, auteurschap en financieel rendement in neoliberale tijden.

Er zal een nagesprek plaatsvinden met Ineke Zonjee, zij is gedurende een lange periode mannequin geweest voor Martin Margiela en zal dan ook vanuit haar eigen ervaringen reflecteren op de documentaire.