VRIJDAG 31 AUGUSTUS | AANVANG 19:30 | FILM 20:45 | OP HET DAK VAN NEMO

Regisseur Andrew Stanton

Cast Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin

Lengte 98 minuten

Jaar 2008

Taal Engels

Ondertiteling Geen

Terwijl de mensheid de planeet aarde is ontvlucht door de zware vervuiling, is het aandoenlijke robotje Wall-E achtergelaten om de planeet op te ruimen. Zijn leven is eentonig en somber, tot er op een dag robot Eve naar aarde wordt gestuurd om te kijken of de aarde weer leefbaar is. 

Wall-E is een klassiek werk van Pixar dat een grote indruk heeft achtergelaten. Een film zonder dialoog maar toch een hartverwarmend verhaal dat leuk is voor jong én oud. De film heeft een Oscar gewonnen voor beste animatiefilm, met stemmen van Ben Burtt (Wall-E), Elissa Knight (Eve), Jeff Garlin en Sigourney Weaver.

Voorafgaand aan de film verzorgt Dr. Jennifer Ngo-Anh, hoofd Human Research Office bij de European Space Agency (ESA), een korte introductie op Wall-E over de intensieve trainingsprogramma’s van astronauten die hen beschermen tegen de effecten van straling, verminderde zwaartekracht en sociale isolatie. Engels gesproken.

Muziek (vanaf 19:30)Irene Reig Trio

Irene Reig Trio betekent details, passie, originele muziek, arrangementen en nog veel meer! Dit trio wordt beïnvloed door de jazz-traditie, maar gecombineerd met een groot pallet van verschillende ritmes.

Benieuwd naar de rest van het filmprogramma op het dak van NEMO? Lees verder…