MAANDAG 10 AUGUSTUS | 22:00

      VRIJDAG 14 AUGUSTUS | 14:30

Regisseur Pedro Almodóvar

Cast Penélope Cruz, Carmen Maura, Lola Dueñas

Lengte 2 uur 1 min.

Jaar 2006

Taal Spaans

Ondertiteling Nederlands

Raimunda woont samen met haar 14-jarige dochter Paula en man, een luie dronkaard, in Madrid. Vanuit haar appartement runt haar zus Soledad een illegale haarsalon.

Na het overlijden van hun ouders nemen zaken een bovennatuurlijke wending: hoewel de moeder van de twee zussen al jaren dood is, schijnt ze nog rond te spoken bij een tante. Er volgen een aanranding, sterfgeval en doodslag, en  hoewel Raimunda alle eindjes aan elkaar probeert te knopen komt de hulp van moeder Irene vanuit het hiernamaals als geroepen. 

Volver is onderdeel van Tour d’Europe | Moderne Klassiekers zomer.

Oke, de grenzen zijn 15 juni misschien weer open gegaan, maar de reisadviezen zijn nog altijd knalgeel, koningsdagoranje en bloedrood. Thuisblijven lijkt voorlopig het devies van deze zomer te worden. Toegegeven: de mozzarella is hier lang niet zo lekker als in Italië en de Albert Heijn XL haalt het niet bij de supermarché, maar ook in Amsterdam kan de zomer zinderend zijn. De A’DAM-toren is als je er zo over nadenkt gewoon een variant op de Eiffeltoren, de bouwput aan de Plantage Middenlaan kan met toegeknepen ogen best door voor ruïne, en als je er zelf een pak Dode Zee-zout in leeggooit kun je ook in het IJ misschien wel even drijven. Lees meer over het programma hier .

volver 1
volvr 2
volver 3
volver 4
volver 5