ZONDAG 27 NOVEMBER | 21:45 | €8,-, GRATIS VOOR CINEVILLE-PASHOUDERS

Regisseur Dennis Alink

Cast Herman Brood, met o.a. Anton Corbijn en Henny Vrienten

Lengte 90 minuten

Jaar 2016

Taal Nederlands

Facebook-event   

Op 11 juli 2001 springt Herman Brood van het Hilton hotel in Amsterdam. Wat weinig mensen weten is dat Brood al sinds zijn 27ste schreef, sprak en fantaseerde over zijn zelfmoord. Hoe ziet je leven eruit wanneer je van jongs af aan al weet hoe het gaat eindigen? De documentaire Unknown Brood springt in het leven van de muzikant en laat zien wat er zich achter het imago van de “rock & roll junk” schuil hield.

“When I do my suicide for you, I hope you’ll miss me too,” zong Herman Brood in het nummer ‘Rock ‘n’ Roll Junkie.’ Het is een van de vele aankondigingen van zijn eigen dood die Brood in zijn liedjes verwerkte. Brood, die vijftien jaar geleden van het dak van het Amsterdamse Hilton Hotel sprong, zong vaker over het onderwerp, onder meer in ‘Suicide’ en ‘Falling.’ In Unknown Broodkijken diverse mensen terug op zijn roerige leven, onder wie gitaristen Dany Lademacher en David Hollestelle, Henny Vrienten, manager Koos van Dijk, voormalig vriendin Dorien van der Valk, fotograaf Anton Corbijn, en vrouw en dochter Xandra en Lola Brood. Door Brood zelf geschoten, nooit vertoond videomateriaal wordt afgewisseld met divers archiefmateriaal, waaronder een geestig fragment waarin hij het Wilhelmus blaft. Zus Beppie Brood benadrukt de gespletenheid van haar broer: aan de ene kant verlegen, kwetsbaar en mensenschuw, aan de andere kant iemand die ‘Herman Brood’ speelde, een extravagante, verslaafde en hedonistische rock ‘n’ roll ster.

Regisseur Dennis Alink komt achteraf langs voor een verdiepend nagesprek!

index
IDFA in Kriterion

In samenwerking met het IDFA toont Filmtheater Kriterion maandelijks een documentaire uit het rijke IDFA-archief. De insteek is om dieper op de documentaire in te gaan door gastsprekers uit te nodigen die vanuit een relevant vakgebied de film zullen toelichten.

161127_film_unknownbrood_2-912×513
download-1
unknownbroodstill2
download-2
19050
cpagp_mwcaagebr
1436272682-poster-cinecrowd00000