Regisseur Krzysztof Kieslowski

Cast Irène Jacob, Jean-Louis Trintignant, Frédérique Feder, Jean-Pierre Lorit, Samuel Lebihan, Marion Stalens, Teco Celio, Bernard Escalon, Jean Schlegel, Elzbieta Jasinska

Lengte 1 u 39

Jaar 1994

Taal Frans

Ondertiteling Nederlands

Na zijn studie naar de universele waarden van de Tien Geboden boog Kieslowski zich over de symboliek van de Franse driekleur. Rouge, het laatste deel van de trilogie Trois couleurs is deze keer gecentreerd rond het thema broederschap.


Valentine rijdt een hond aan. Ze brengt hem naar de eigenaar, een gepensioneerde rechter. Het is een eenzelvige man die weinig om de hond lijkt te geven. Hij brengt zijn tijd door met het afluisteren van telefoongesprekken van zijn buren. Valentine wil hen waarschuwen, maar ziet daar op het laatste moment van af. Ze beseft dat ze die mensen niet werkelijk een dienst bewijst, maar het doet voor haar eigen gemoedsrust. Het is de rechter die de onzelfzuchtigheid van haar daden in twijfel trekt. Er ontstaat een vriendschap waarin ze dingen van elkaar weten en begrijpen zonder dat ze uitgesproken hoeven te worden.

images-7
download-24
download-23
download-22