SCROLL BENEDEN VOOR TIJDEN EN TICKETS

Regisseur Sang-ho Yeon

Cast Yoo Gong, Soo-an Kim, Yu-mi Jung

Lengte 118 minuten

Jaar 2016

Taal Koreaans

Ondertiteling Nederlands

Train to Busan is de eerste film binnen onze Moderne Klassieker-reeks van oktober: TERROR TRANSPORT. Voor meer info, klik HIER!

LET OP! Onze Moderne Klassieker op maandag vertonen we nu om 21:00, ipv 22:00! 


Sang-ho Yeon schetst een apocalyptische situatie op topsnelheid. Terwijl de niets vermoedende zakenman Seok-woo met zijn dochter Su-an op de trein richting Busan stapt, overmeesteren zombies de hele stad. Eén van de zombies springt op het nippertje aan boord, waardoor een hectische strijd volgt tussen de geïnfecteerden en niet-geïnfecteerden.

Als de trein het station uitrolt blijkt de schade in het land enorm te zijn: volledige steden zijn overgenomen door de gedachteloze menseneters. De passagiers moeten vechten voor hun leven, er ontstaan twee kampen: de elite van zakenmannen die gewend is te commanderen en de zwakken: ouderen, kinderen en zwangere vrouwen. De zombies echter opereren democratisch: mensenvlees is mensenvlees. Yeon verwijst in zijn zombie-actiefilm naar de paniek voor het Mers-virus, door te laten zien hoe makkelijk wederzijds wantrouwen er bij de overlevenden insluipt. Terwijl de zombies aan ruimte winnen, is het maar de vraag of de trein überhaupt in Busan aankomt. Train to Busan is dé grote hit uit Zuid-Korea: ruim tien miljoen mensen kwamen al kijken naar deze mengeling van zombie-splatter, sociale kritiek, snelle actie en verbijsterende special effects.

train_to_busan_93010014_st_15_s-high
train_to_busan_93010014_st_14_s-high
train_to_busan_93010014_st_11_s-low
train_to_busan_93010014_st_16_s-low