Regisseur Julia Ducournau

Cast Vincent Lindon, Agathe Rousselle

Lengte 108 min.

Jaar 2021

Taal Frans

Ondertiteling Nederlands

Na groot horrorfavoriet Raw keert Julia Ducournau terug op het witte doek met een nieuwe film die de kijker ook de schrik om het hart zal slaan. De film, die een bijzondere fetisj met betrekking tot auto’s laat zien, verdiende op het Cannes Filmfestival de Gouden Palm. Hiermee werd Ducournau de tweede vrouw ooit die deze prijs verdiende. 

Alexia en haar familie belanden in een auto-ongeluk, dat haar veel littekens en een titanium plaat in haar hoofd oplevert. Door dit ongeluk ontwikkelt zich in Alexia een aantrekkingskracht tot auto’s die zich doorzet in haar volwassen leven. Ze werkt als showgirl op een autoshow, waarbij ze haar litteken op haar hoofd aan het publiek toont. 

Als Alexia betrokken raakt in een reeks aan gewelddadige misdaden, probeert ze te verdwijnen en neemt de identiteit aan van een jongen die jaren eerder vermist raakte. De vader van Adrien, Vincent verwelkomt haar met liefde terug, zonder vraagtekens te zetten bij de identiteit van Alexia. Vincents collega’s zetten wel vraagtekens bij de plotselinge terugkomst van Adrien. 

Titane_st_1_jpg_sd-low
Titane_st_2_jpg_sd-low
Titane_st_3_jpg_sd-low
Titane_st_4_jpg_sd-low
Titane_st_6_jpg_sd-low
Titane_st_7_jpg_sd-low
Titane_st_8_jpg_sd-low
Titane_st_9_jpg_sd-low
Titane_st_11_jpg_sd-low
Titane_st_5_jpg_sd-low
Titane_st_10_jpg_sd-low