ZONDAG 17 JUNI | 19:30 | €8,-

Regisseur Finlay Pretsell

Lengte 81 minuten

Jaar 2017

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

Portret van de Britse profwielrenner David Millar, waarin we hem volgen tijdens zijn laatste seizoen. Finlay Pretsell geeft de 37-jarige Millar het woord over zijn wielerloopbaan, maar laat vooral voelen welke impact de sport heeft. Dankzij een camera op het stuur zien we Millars bezwete gezicht en ademen we met hem mee in zijn race tegen de klok – hoewel zijn leeftijd zijn tol begint te eisen, wil Millar nog eenmaal zijn deelname aan de Tour de France veiligstellen. 

Door simpelweg de fietsers te registreren, soms in slow motion, soms vertroebeld alsof we zelf door de regen ploegen, ervaren we de euforie maar ook de saaiheid van de tocht. De soundtrack vat het eindeloos lijkende parcours in muziek, die klinkt als het snerpende, repeterende geratel van een fietsketting. De hypnotiserende, aanzwellende klanken onder de vertraagde beelden van de renners doen het peloton overkomen als een kudde opgejaagde dieren die voort moet. Een film die toont hoe ver een mens gaat in de wil om te winnen.

Deze screening wordt georganiseerd in samenwerking met HetisKoers, de vereniging en blog die mooie verhalen aanbiedt over de wielersport. Ook organiseren ze activiteiten zoals Cinema Het is Koers, een wielerquiz, de Hetiskoerskoers en de Ronde van Vlaanderen Live.

> Fietstochtje voor de film
Om 17:30 vertrekken we vanuit Kriterion voor een rondje via Oude Kerk aan de Amstel, om daarna uit te rusten in de filmzaal. Je kan hier geheel vrijblijvend bij aansluiten!

“Pretsell catches what it is to be in a time trial – not just the baroque intricacies of team racing, but the sheer misery of biking uphill in the rain for a couple of hundred miles, just to earn the right to bike a few hundred more miles.”
– The Austin Chronicle
1dc62f47-a38a-476a-9ce4-fd10313300db
352e49d0-3a92-4518-8d18-b4f040fb6f74
TT4