NU TE ZIEN

Regisseur Joachim Trier

Cast Ellen Dorrit Petersen, Eili Harboe, Okay Kaya

Lengte 116 minuten

Jaar 2017

Taal Noors

Ondertiteling Nederlands

De verlegen Thelma verhuist van haar religieuze familie op het Noorse platteland naar Oslo om te gaan studeren. Kort na aankomst krijgt ze een onverwachte epileptische aanval, die ze voor haar ouders verborgen houdt. Tegelijkertijd ontmoet ze medestudente Anja, tot wie ze zich bijzonder aangetrokken voelt.

 

Thelma wordt overspoeld door emoties die ze niet durft te erkennen, de epileptische aanvallen komen steeds vaker en heftiger terug en de dokters hebben er geen medische verklaring voor. Langzamerhand wordt duidelijk dat ze over angstaanjagende, bovennatuurlijke krachten beschikt, waarvan de ontwikkeling parallel lijkt te lopen aan de ontwikkeling van haar seksuele gevoelens. Wanneer op een dag is Anja spoorloos verdwenen is het mysterie al helemaal compleet.

Thelma is geregisseerd door Joachim Trier. Na zijn sterke debuut Reprise en het veelbekroonde Oslo, August 31st kreeg hij in Cannes een Gouden Palm-nominatie voor Louder Than Bombs. In de stijlvolle thriller Thelma wordt de hoofdrol vertolkt door opkomend talent Eili Harboe (The Wave). De film die vol Bijbelse symboliek zit is gekozen als Noorse inzending voor de Oscar voor beste buitenlandse film.