VRIJDAG 27 OKTOBER | 23:59 | €9,50

Regisseur Jeremy Gillespie, Steven Kostanski

Cast Aaron Poole, Kenneth Welsh, Daniel Fathers

Lengte 90 minuten

Jaar 2016

Taal Engels

Tijdens zijn patrouille stuit politieman Daniel Carter op een bebloede man die over een afgelegen weg strompelt. Hij brengt hem naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, maar hier is iets vreselijks aan de hand. Zowel het personeel als de patiënten veranderen namelijk in afgrijselijke monsters en het is aan Daniel om de overlevenden door de onderaardse dieptes van het ziekenhuis te leiden en een einde te maken aan deze nachtmerrie.

Alle op z’n zachtst gezegd vreemde gebeurtenissen lijken te herleiden te zijn tot een mysterieuze groep figuren in witte gewaden. Daniel gaat op onderzoek uit, maar brengt zichzelf daarmee in groot gevaar. The Void is een bizar verhaal over duivelse sektes, een griezelziekenhuis, reptiel-achtige monsters dat fans van eighties-horror zonder twijfel zal plezieren.

 Als de namen van makers Gillespie en Kostanski bekend in de oren klinken, dan is het omdat ze als onderdeel van het collectief Astron-6 eerder verantwoordelijk waren voor de hilarische genreparodieën Manborg en Father’s Day. Dit keer laat het duo de grappen achterwege, maar The Void brengt de kijker wel terug naar het glorieuze horrortijdperk van de jaren tachtig. Mannen met kappen op hun hoofd, onheilspellend hoorngeschal, patiënten die doordraaien, en een poort naar een Lovecraftiaanse andere dimensie. Ook typisch eighties: de special effects. Hier kwam geen computer aan te pas. The Void is de midnight movie tip van Mr. Horror: zet je verstand op nul en breng voldoende bier mee!
Deze film is onderdeel van Amsterdamned 2017. Klik hier voor meer informatie over het filmfestival!
thevoid3
The_Void_2
thevoid1
The_Void_3