MAANDAG 10 SEPTEMBER | 22:00 | €5,-

Regisseur Ingmar Bergman

Cast Max von Sydow, Birgitta Valberg, Gunnel Lindblom

Lengte 89 minuten

Jaar 1960

Taal Zweeds

Ondertiteling Engels

Zweden, 14e eeuw. De jonge Karin wordt door haar ouders samen met hun dienstmeid op pad gestuurd naar een kerk om daar kaarsen naartoe te brengen, een ritueel dat alleen uitgevoerd mag worden door een meisje dat nog maagd is. Onderweg komt ze echter een groep herders tegen met kwade bedoelingen, waardoor alleen de dienstmeid weer terugkeert naar huis…

Nadat de herders klaar zijn met Karin komen ze door een toevallige en bizarre samenloop van omstandigheden terecht bij de ouders van het meisje, die ze om voedsel en onderdak vragen. Wanneer Karin’s ouders erachter komen wie de herders zijn en wat ze met hun dochter hebben gedaan besluiten ze op koelbloedige wijze wraak te nemen.

De prachtige cinematografie van de film compenseert de gruwelijke, vet aangezette aanrandings- en wraakscènes. The Virgin Spring, een bewerking van een middeleeuwse ballade, is een van de meer toegankelijke en rechtlijnige films die Zweedse meesterregisseur Ingmar Bergman maakte, en dus een goede instapfilm voor wie nooit eerder een film van Bergman zag.

vs8
vs6
vs7
vs1