MAANDAG 18 DECEMBER | 22:00 | €5,-

Regisseur Brian De Palma

Cast Kevin Costner, Sean Connery, Robert De Niro

Lengte 119 minuten

Jaar 1987

Taal Engels

Ondertiteling Geen

Chicago is in de jaren ’30, de tijd van de drooglegging: een gewelddadige, corrupte stad, en bovendien de stad van legendarische maffioso Al Capone. Deze afpersende, moordende gangster runt de stad alsof het zijn eigendom is en lijkt voor niets of niemand bang. En veel te vrezen heeft hij ook niet; hij is eigenaar van een groot deel van de bedrijven in Chicago en politieagenten zijn óf te bang voor Capone om in te grijpen, óf omgekocht…

Niemand is er tot nu toe in geslaagd zijn absolute macht over de georganiseerde misdaad in te perken. Tot het Treasure Departement beslist om het vuile karweitje te laten opknappen door een ietwat bescheiden figuur, goedgelovige federal agent Eliott Ness. Ness heeft slechts één doel voor ogen: slagen in zijn opdracht. Maar om in Chicago te overleven heeft hij bondgenoten nodig waarop hij in alle omstandigheden kan rekenen. Hij krijgt de steun van Malone, een onverwurmbare luidruchtige Ierse politieofficier, die hem de harde wet van Chicago wil aanleren. Zijn andere medestanders recruteert hij binnen het Treasure Departement zelf: Stone, een onstuimige kerel en voortreffelijke schutter, en Wallace, een humoristische, maar vastberaden boekhouder.

Al snel boeken ze successen en krijgen ze de bijnaam ‘The Untouchables’, maar hierdoor komen zo ook onder de aandacht van Al Capone zelf… The Untouchables is gebaseerd op de ervaringen van de echte Eliott Ness, die een boek schreef over zijn strijd tegen Al Capone en de illegale drankhandel in Chicago. Sean Connery won voor zijn rol van Jim Malone de Oscar voor beste mannelijke bijrol.

Whiskyproeverij i.s.m. Mac Mae | 20:00

December staat bij Kriterion in teken van whisky! Deze alcoholische versnapering staat binnen Nederland maar weinig in de schijnwerpers, terwijl de wereld erachter uiterst boeiend is. Daarom organiseert Kriterion in samenwerking met Amsterdamse whiskywinkel Mac Mae vier whiskyavonden met een proeverij en een film.
Voor €17,50 kun je een combi-ticket kopen waarmee je wordt ingeleid in de whiskywereld met vier verschillende whisky’s en wat te knabbelen en daarna achterover kunt leunen bij een echte whisky-klassieker. Een whiskyglas in de hand draagt niet alleen bij aan de gesteldheid, maar ook aan het imago. Whisky heeft tegenwoordig een groot en sterk imago en daar zal in deze proeverij de nadruk op liggen. Verwacht veel rokerige en volle whisky’s.
 
unt3
unt2
unt6
unt7