ELKE ZATERDAGNACHT IN JUNI | 00:15 | €8,-

DE VOORSTELLING OP 17 JUNI IS GRATIS VOOR WE ARE PUBLIC-LEDEN

Regisseur John Carpenter

Cast Keith David, Kurt Russell, Wilford Brimley

Lengte 109 minuten

Jaar 1982

Taal Engels

Ondertiteling Geen

Een groep Amerikaanse wetenschappers op de Zuidpool stuit op een buitenaardse wezen dat eeuwen bevroren heeft gelegen in het ijs. Doordat dit wezen zich kan transformeren tot elk ander levend organisme weet niemand wie wel, en wie niet te vertrouwen is. Paranoia alom dus, en ondertussen is the thing nog steeds op zoek naar nieuwe slachtoffers…

Voor het ingetogen en daardoor horrormatig bijzonder effectieve The Thing baseerde Carpenter zich op The Thing from Another World (1951) van Christian Nyby. De film geldt nog altijd als het nec plus ultra op gebied van special effects (make-up) en alien-paranoia. Ook de muziek – van Ennio Morricone – speelt een stevige griezelrol, niet in het laatst omdat Carpenter er zijn eigen, ijselijke synthesizerklanken doorheen weefde.

Grappig detail: Matthijs van Heijningen Jr. liet in 2011 Carpenters remake voorafgaan door een prequel – ook weer The Thing genoemd. Zowel Nyby, Carpenter als Van Heijningen Jr. baseerden hun adaptaties op de in 1938 verschenen roman ‘Who Goes There?’ van John W. Campbell Jr.

De voorstelling op zaterdag 17 juni is gratis toegankelijk voor leden van We Are Public.

MV5BNTU5Y2NhZTktYzBmOS00ZDk2LTg5NTYtNzk2ZDYwOWVkYjA4XkEyXkFqcGdeQXVyNjY1ODM4NDY@._V1_
MacReady_and_Clark_approach_the_kennels_-_The_Thing_1982
thething9
Norris-Thing_head_(3)_-_The_Thing_(1982)