MAANDAG 26 OKTOBER | 22:00

     VRIJDAG 30 OKTOBER | 14:25

Regisseur Bryan Forbes

Cast Katharine Ross, Paula Prentiss, Nanette Newman, Judith Baldwin

Lengte 1 uur en 57 min.

Jaar 1975

Taal Engels

Beide vertoningen zijn op 35mm.

Joanna Eberhart (Katharine Ross) verhuist met haar man (Peter Masterson) en kinderen naar het rustige stadje Stepford. De stad lijkt perfect – misschien een beetje te perfect.

Er klopt iets niet helemaal met de vrouwen in de buitenwijk: ze zijn saai, ondoorgrondelijk toegewijd aan huishoudelijk werk en volledig ondergeschikt aan hun echtgenoten. Joanna werkt samen met een andere recente transplantatie, Bobby (Paula Prentiss), om het mysterie van Stepfords vrouwen te onderzoeken en doet een gruwelijke ontdekking.

Om de suburban huisvrouwen in een politieke context te plaatsen, zal er op de vrijdagmiddag voorstelling een korte introductie zijn door Linda Duits.

Beide voorstellingen zullen worden vertoond vanaf een 35mm print.

The Stepford wordt vertoond binnen de reeks Trumps America: A Suburban Lifestyle Dream | Moderne Klassiekers: oktober.

Met de Amerikaanse verkiezingen in aanloop (dinsdag 3 novermber al!), zet Kriterion de “suburban lifestyle dream” centraal in oktober. Het ziet ernaar uit dat de witte huisvrouwen uit Amerikaanse voorsteden de verkiezingsuitslag kunnen gaan bepalen. Niet voor niks tweet Trump in de aanloop naar de verkiezingen graag over het beschermen van deze suburban lifestyle dream. Lees meer .

THE STEPFORD WIVES, Toni Reid, Carole Mallory, Tina Louise, Katherine Ross, Paula Prentiss, Barbara
4
Stepford-Wives-7
163c6a62406fc4efb0e0764622f66332
The_Stepford_Wives