WOENSDAG 11 DECEMBER | 19:00

Regisseur Desiree Akhavan

Cast Chloë Grace Moretz, Sasha Lane en Forrest Goodluck

Lengte 91 minuten

Jaar 2018

Taal Engels

Op het kamp wonen allerlei jongens en meisjes die volgens hun ouders niet aan de normen voldoen. Middels psychotherapie, discipline en andere twijfelachtige methoden moeten de kinderen leren inzien waarom ze op dezelfde sekse vallen en hoe ervan af te komen.

Met de hulp van God, veel bidden en het onderdrukken van verlangens en gevoelens moet het lukken. Althans, zo vindt de leiding. Voor de tieners is het allemaal vooral verwarrend: sommige proberen zich koste wat het kost aan de regels te houden, andere keren zich juist tegen de bizarre ideologie. Voor Cameron blijkt het instituut een uitstekende plek om andere ‘outcasts’ te ontmoeten. Mooie coming-of-agefilm over vriendschap, identiteit en het recht om jezelf te mogen zijn.


Q&A met Raphael Creemers (NL)

”Raphael Creemers verwierf in de jaren ’80 bekendheid toen hij in een EO televisieprogramma vertelde dat hij genezen was van zijn homoseksualiteit. Toentertijd schreef hij een boekje dat op radicaal christelijke ideeën berustte; een boekje gericht op de verandering/genezing van homoseksuelen. Een aantal jaar na dit televisieoptreden -en de daaropvolgende mediastorm- kwam Raphael terug op zijn uitspraak. Zijn autobiografie verscheen in 2006. Op heldere wijze beschrijft hij hoe en waarom hij tot zijn keuzes van toen kwam.”