WOENSDAG 29 NOVEMBER | 21:30 | €8,-

 

Regisseur Yorgos Lanthimos

Cast Colin Farrell, Rachel Weisz en Léa Seydoux

Lengte 118 minuten

Jaar 2015

Taal Engels

Ter ere van de release van The Killing of a Sacred Deer op 30 november vertonen we twee eerdere films van de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos: Dogtooth (2009) en The Lobster (2015). 

Het verhaal speelt zich af in een dystopische toekomst waar vrijgezellen gearresteerd worden en overgebracht worden naar een griezelig hotel. Daar worden ze verplicht om binnen 45 dagen een passende partner te vinden. Als ze hier niet in slagen worden ze veranderd in een dier en vrijgelaten in het bos. The Lobster is een onnavolgbare fabel, gruwelijkheden zijn voor regisseur Yorgos Lanthimos een vanzelfsprekendheid. In de film kun je een ludiek protest lezen tegen de dating-hysterie en de ideologie van de stelletjesmaatschappij. Het overtuigende absurdisme spreekt tot de verbeelding en zal ongetwijfeld zorgen voor uren gespreks- of denkstof.

Geïnspireerd op de film organiseren we voorafgaand aan de film een speeddate-avond. Kom van de bank af, zet je Tinder uit en kom ouderwets speeddaten in Kriterion! Klik hier voor meer informatie. Inschrijven kan (gratis!) via [email protected]n.nl. 

the-lobster-still-1
the-lobster-movie-trailer-images-stills-colin-farrell-john-c-reilly-ben-whishaw
the_lobster
maxresdefault