MAANDAG 15 EN 29 JUNI | 22:00

Regisseur Wes Anderson

Cast Bill Murray, Owen Wilson, Anjelica Huston

Lengte 2 uur

Jaar 2004

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

Met het plan om wraak te nemen op een mythische haai die zijn partner heeft gedood, komt oceanograaf Steve Zissou bijeen met een bemanning, waaronder zijn vervreemde vrouw, een journalist en een man die al dan niet zijn zoon is.

De stijl van Wes Anderson behoeft weinig introductie. Ook The Life Aquatic of Steve Zissou (2004) is qua esthetiek kleurvol en symmetrisch, simpelweg een genot voor het oog. Sommige pretentieuze filmsnobs halen misschien de neus op wanneer Wes Anderson wordt geprezen, maar laat die zeurpieten lekker voor wat ze zijn. Geniet op groot scherm van deze vissige film. Kijk voor de rest van het programma hier.

Deze film was oorspronkelijk deel van de Moderne Klassieker reeks in maart: VIS. Omdat deze maand halverwege stil kwam te zitten ivm corona, zetten we het in juni voort, samen met twee vertoningen van Die Blechtrommel.

Hoewel wij ons het liefst zo dicht mogelijk bij het water nestelen, kunnen we er nooit echt lang in blijven – ja, alleen in bad. Het échte water, dat is het rijk van de vis – in de breedste zin van het woord. Het is het rijk van het zeezoogdier en van het plankton en het koraal en het blikje en het plastic flesje en de oude fiets. Lees meer over het programma hier .

lifeaquatic1
lifeaquatic3
lifeaquatic3
lifeaquatic2