VRIJDAG 8 DECEMBER | 17:45 | €8,-

Regisseur Gregg Mitman, Sarita Siegel

Lengte 60 minuten

Jaar 2016

Wanneer kwijtgeraakt beeldmateriaal uit de jaren ’20 van de vorige eeuw, waarop een landroof te zien is, wordt teruggevonden, roept dit vragen op over hoe de Liberiaanse bevolking soevereiniteit over hun land verloren is.

De documentaire The Land Beneath Our Feet combineert unieke archiefbeelden van een expeditie die Harvard in 1926 uitzette naar Liberia met beelden van de reis van een jonge Liberiaanse man die probeert te begrijpen hoe conflict en oorlog zijn land hebben gevormd tot wat het nu is. Zo fungeert de film als explosieve herinnering aan hoe grootschalige landroven het leven van enorme groepen mensen over de hele wereld beïnvloeden. De film won de Best African Film Award op het San Francisco Black Film Festival 2017 en de Best Director(s) Award op Harlem International Film Festival 2017.

 

Na afloop van de film volgt een Q&A met Pandora Hodge, initiatiefneemster van Kriterion Monrovia. Filmmaker Gregg Mitman, die de documentaire regisseerde, staat achter Kriterion Monrovia en heeft ook een bijdrage gedaan aan de crowdfunding-campagne.