NU TE ZIEN

Regisseur Charlie Chaplin

Cast Charlie Chaplin, Jackie Coogan

Lengte 1u8

Jaar 1921

Taal English

Deze film uit 1921 is door het Eye Collectief gerestaureerd. Bekijk deze komedie klassieker in de kwaliteit die hem toebehoord. 

Een man vindt een achtergelaten baby en voedt het op als de zijne. Vijf jaar later is de moeder, die de baby achtergelaten heeft, uitgegroeid tot een opera-ster. Ze hoopt echter door vrijwilligerswerk haar baby terug te vinden.

Charles Chaplin speelt een arme zwerver met goede bedoelingen. Wanneer een moeder haar kind achterlaat in een auto, hoopt ze dat de rijke mensen die deze auto bezitten, zullen zorgen voor hem. Ze laat een briefje achter waarin ze hierom vraagt. Maar het lot staat niet aan haar zijde en de auto wordt gestolen door twee dieven. Wanneer ze de baby zien, schrikken ze en willen ze hem eerst vermoorden. Toch besluiten ze hem achter te laten.

De armoedzaaier pikt de baby op en denkt eerst dat die van iemand anders is. Wanneer dit niet zo blijkt te zijn, wil hij de baby eerst ook gewoon achterlaten. Wanneer een politieagent langs komt, krijgt hij de indruk dat de armoedzaaier degene is die hem in de steek wil laten. Daarom neemt de armoedzaaier de baby mee en besluit hem te verzorgen, wanneer hij het briefje vindt.

Vijf jaar gaan voorbij en ze leven nog steeds in armoede. Toch zijn ze gelukkig. Het jongetje, John, gooit ramen in en vervolgens komt de armoedzaaier “toevallig” langs als glazenmaker. Hiermee verdienen ze hun kost. Ook is de moeder van het jongetje inmiddels rijk en beroemd en heeft spijt van haar daad. Ze komt af en toe zijn buurt opzoeken, onwetend dat John haar zoon is.

Wanneer de politie de twee in de gaten houdt, is hij ervan overtuigd dat de armoedzaaier niet voor het kindje kan zorgen. Hij laat John ophalen door de kinderbescherming. Maar de armoedzaaier is inmiddels te gehecht aan het jongetje en probeert hem succesvol te redden. Toch worden ze nog steeds gezocht…

qh6n8GbSS1PvOmEdM20QrcEwCYl
qxUd8WgfkKIoxlmKFWTjddAOJDz
mAhCW7QbpL5kwvCWGsfyY3ILoW6