MAANDAG 2 OKTOBER | 22:00 | €5,-

Regisseur Richard Donner

Cast Sean Astin, Josh Brolin, Jeff Cohen

Lengte 114 minuten

Jaar 1985

Taal Engels

The Goonies is een klassiek gewordenfantasievolle avonturenfilm voor kleine en grote kinderen over twee broers en hun twee vrienden, allemaal woonachtig in de wijk Goon Docks, die op jacht gaan naar een verloren schat om hun wijk uit de handen van projectonwikkelaars die er een golfbaan van willen maken te houden. 

De vriendengroep vindt een schatkaart van legendarische piraat One-Eyed Willy en besluit deze te volgen in de hoop een pot goud te vinden waarmee ze hun huizen kunnen redden. Op hun avontuurlijke pad vinden de kinderen niet alleen ondergrondse tunnels vol spectaculaire valstrikken maar ook een groepje slechteriken met de naam Fratelli. Deze schurkachtige vrouw en haar domme, criminele zoons hebben ook hun zinnen op de schat gezet.

De spectaculaire film zit vol met verwijzingen naar Indiana Jones (het jaar ervoor uitgebracht), videogames (helemaal nieuw en hot in de jaren 80) en swashbuckler-films. De storyline is van Steven Spielberg, door Chris Columbus omgezet in een scenario. The Goonies kreeg al snel een cultstatus: jaarlijks maken vele fans een pelgrimstocht naar de opnamelocaties.

goonies5
goonies4
goonies6