MAANDAG 23 OKTOBER | 22:00 | €5,-

Regisseur David Cronenberg

Cast Jeff Goldblum, Geena Davis, John Getz

Lengte 96 minuten

Jaar 1986

Taal Engels

Briljante doch excentrieke wetenschapper Seth Brundl heeft iets nieuws uitgevonden: een teleporter, waarmee materie verplaatst kan worden van de ene naar de andere plaats. Een experiment met deze materieverplaatsing neemt echter een nachtmerrie-achtige wending wanneer een vlieg plaatsneemt in de apparatuur terwijl Brundle zichzelf probeert te teleporteren.

Op het moment dat Brundle zichzelf teleporteert als demonstratie voor journaliste Veronica Quaife vliegt er net een vlieg de capsule binnen. Na dit experiment is Brundle niet langer dezelfde, en krijgt hij steeds meer eigenschappen van de vlieg. The Fly is niet alleen een ongekend staaltje hartverscheurende lichaamshorror maar ook een meesterlijke liefdestragedie die ons meezuigt in de nachtmerrie van een geniale wetenschapper die tijdens een experiment genetisch fuseert met een vlieg en geleidelijk ontbindt, terwijl tegelijkertijd de liefde tussen hem en Veronica op aan het bloeien is.

The Fly is één van de bekendste voorbeelden van regisseur Cronenbergs’ obsessie met de fysieke en psychologische transformatie van zijn karakters. De film won een Oscar voor beste grime en Saturn Awards voor de beste horrorfilm, beste grime en beste acteur (voor Jeff Goldblum).

thefly6
thefly2
thefly8
thefly4