NU TE ZIEN

Regisseur Sean Baker

Cast Willem Dafoe, Brooklynn Prince, Bria Vinaite, Valeria Cotto, Macon Blair

Lengte 115 minuten

Jaar 2018

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

Op een zwoele zomeravond rennen de 6-jarige Moonee en Scooty voorbij. Ze doen wedstrijdjes ver spugen, spelen met Barbies en gaan op safari in het weiland in de buurt. De energie spat van het scherm af en zal in de rest van The Florida Project (2017) als een rode draad door de film leiden. Deze film heeft inmiddels al 52 prijzen en 89 nominaties op zijn naam staan en dat is volledig terecht. Niet alleen heeft regisseur Sean Baker een geweldige cast en een prachtige setting, het verhaal wordt ook steeds intrigerender, want wat gaat er schuil achter die wereld in pasteltinten?

Moonee (Brooklynn Prince) en Scooty (Christopher Rivera) lijken op elk ander 6-jarig kind; ze klauteren, klimmen en rennen rond in hun paarse woningen, maar er is één groot verschil: deze kinderen groeien op in een wel heel bijzondere omgeving. Naarmate het verhaal vordert lijkt het kinderparadijs waar Moonee en Scooty van trappen afglijden, gratis ijsjes krijgen en dansen in de regen niet helemaal realistisch. Want weten de kinderen wel waar ze opgroeien?

The Florida Project is geregisseerd door Sean Baker, die onder andere bekend is geworden van films zoals Tangerine (2015) en Starlet (2012). In deze film heeft hij veel samengewerkt met acteurs voor wie The Florida Project hun filmdebuut zou zijn. Hoewel het project bijna leek te mislukken, heeft Sean Baker er een fantastisch eindproduct van weten te maken. Aangezien grote delen van het script zijn geïmproviseerd, is de authenticiteit en het ijzersterke optreden van hoofdpersoon Brooklyn Prince nog overtuigender. The Florida Project is een hartverwarmende film die je nog lang bij zal blijven.

“It doesn’t just show what its characters go through, it observes. It notices. It studies. This is a film that pays attention to the little details that communicate huge feelings.”
Minneapolis Star Tribune

“It’s one of the most effective, honest portraits of childhood you’ll ever see, and a touching, poignant snapshot of American life in 2017.”
Detroit News
The-Florida-Project_st_2_jpg_sd-low_Photo-by-Marc-Schmidt
The-Florida-Project_st_3_jpg_sd-low_Photo-by-Marc-Schmidt
The-Florida-Project_st_1_jpg_sd-low_Photo-by-Marc-Schmidt