DONDERDAG 3 MAART 21:00 & ZATERDAG 5 MAART | 15:00

Regisseur Erik Shihai

Cast Yamamoto Toji, Yasuyuki Yoshida

Lengte 94 minuten

Jaar 2015

Taal Japans, Engels

Ondertiteling Engels

 Land Japan, USA

Onderdeel van de Officiële Selectie Featurefilms:

CA logo

The Birth of Saké neemt de kijker mee op een exclusieve tour door het bijna spirituele brouwproces van sake van de hoogst mogelijke kwaliteit. De documentaire doet denken aan films zoals Jiro Dreams of Sushi (2011) en weet een zeer persoonlijk en visueel portret te creëren vol passie, traditie en overlevering.

Hoewel sake de nationale Japanse drank is en ook daar buiten steeds populairder is geworden, wordt de al 2000 jaar oude drank nog steeds met veel mysterie omringd. Tedorigawa, gelegen in het noorden van Japan, wordt beschouwd als een van de beste sake-brouwers van het land. Op deze 144-jaar oude brouwerij werkt een kleine, maar zeer toegewijde groep ambachtslieden die zich jaarlijks zes maanden van de buitenwereld afsluiten om de beste sake te kunnen creëren die er bestaat: daiginjo.Door de veranderende voorkeuren van de consument en het teruglopende aantal toegewijde werknemers wordt het echter steeds moeilijker dit vol te houden.

Deze vertoning maakt onderdeel uit van de Cinevilleroute en biedt Cinevillepashouders gratis toegang voor twee personen.

 

Tickets:

Donderdag 3 maart | 21:00 Zaterdag 5 maart | 15:00