NU TE ZIEN

Regisseur Michael Showalter

Cast Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter

Lengte 119 minuten

Jaar 2017

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

The Big Sick (2017) is een kwalitatief-humoristische feelgoodfilm van regisseur Michael Showalter en een goede poging stand-up komedie te vertalen naar het witte doek. Komediant Kumail Nanjiani heeft zelf meegeschreven aan de film – samen met zijn vrouw – en speelt zichzelf ook; de rol van zijn vrouw (Emily Gordon) wordt uitstekend vertolkt door Zoe Kazan. Hopelijk heeft het maken en uitkomen van de film geen dramatische ontwikkelingen tot gevolg op de klaarblijkelijk romantische liefdesrelatie tussen Emily en Kumail: Het is onderwerp van de film en hun liefde is een overwinning op hunzelf en hun omgeving die hen tegenhielden in hun pogingen samen te zijn.

Het is een late coming of age gezien de relatief hoge leeftijd van de hoofdpersoon wat dit betreft. Kumail heeft een Pakistaans-Islamitische achtergrond en kan niet kiezen tussen zijn nieuwe liefde en zijn familie, die hem naar gebruik probeert te koppelen aan een vrouw met dezelfde achtergrond. Om de zoveel tijd wordt er een nieuwe ontmoeting georganiseerd tussen Kumail en een, in de ogen van zijn familie geschikte vrouw. De ontmoetingen gaan bovendien gepaard met het bijeenkomen van de rest der beide families.

Kumail houdt zijn liefde voor Emily verborgen voor zijn familie en verzwijgt voor Emily dat zijn familie hem probeert te koppelen aan andere vrouwen. Hij komt zo vast te zitten in een steeds complexer wordende situatie die hij niet de baas is. The Big Sick bevat veel waargebeurde elementen gebasseerd op het eigen leven van Kumail. Hij is het genre van standup komedie de baas en een ster in het vertellen van verhalen. Zonder dat er cinematische grenzen opgezocht worden, toont The Big Sick een moderne verhaalvorm die ook vernieuwend is in haar ontwikkelingen en vertelstem. Het verhaal wordt sterk vormgegeven door het karakter van Kumail en zijn persoonlijke verhaal. Je kan eigenlijk helemaal niet teleurgesteld worden bij deze film. Het zou alleen nog verpest kunnen worden wanneer de goeie grappen van te voren verteld zouden worden.

The-Big-Sick_st_1_jpg_sd-low
The-Big-Sick_st_2_jpg_sd-low
Kumail Nanjiani as “Kumail” in THE BIG SICK. Photo by Nicole Rivelli.