NU TE ZIEN

Regisseur Kitty Green

Cast Julia Garner, Owen Holland, Matthew Macfadyen

Lengte 87 min.

Jaar 2020

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

Jane (Julia Garner) denkt haar droombaan te hebben gekregen; ze is de assistente van een succesvolle entertainmentmagnaat. Het blijkt echter verre van een droombaan te zijn, ze maakt lange dagen gevuld met routineklusjes. Langzaamaan valt haar oog op het seksisme, misbruik en zwijgcultuur van haar kantoorbaan en besluit ze de confrontatie aan te gaan.

Een getalenteerde actrice (Julia Garner) zit gevangen in een film over een semi-uitzichtloos kantoorbaantje. Hier maakt ze lange dagen die voornamelijk gevuld zijn met routineklusjes: scripts kopiëren, afspraken beheren, lunch bestellen, de kopjes opruimen. Een alledaagse realiteit die men normaliter zou proberen te ontsnappen door naar de bioscoop te gaan, kan nu een nostalgisch verlangen naar pre-zoom-meeting tijdperken vervullen.

Haar grote baas krijgen we niet te zien, maar zijn autoriteit en explosieve willekeur zijn constant voelbaar. Solidariteit onder haar collega’s is onderhevig aan opportunisme. Langzaamaan, gedurende een typische kantoor dag, krijgen Jane (Julia Garner) en de kijker zicht op de omvang van het misbruik, seksisme en de heersende zwijgcultuur. Subtiel wordt duidelijk dat een zekere verdorvenheid in de vezels van het bedrijf is doorgedrongen. Jane houdt vast aan haar idealen en gaat de confrontatie aan.