WOENSDAG 29 AUGUSTUS | 19:30 | €8,-, ZOMERAVOND-COMBITICKET €15,-

Regisseur Michael Curtiz, William Keighley

Cast Errol Flynn, Olivia de Havilland, Basil Rathbone

Lengte 102 minuten

Jaar 1938

Taal Engels

Ondertiteling Geen

Het verhaal van Robin Hood, de charmante beschermer van de armen, is er een dat overal ter wereld verteld wordt. In deze vertolking uit 1938 speelt Errol Flynn de held die steelt van de rijken. The Adventures of Robin Hood heeft 4 Oscar’s ontvangen en is door het American Film Institute gekozen als een van de 100 beste films aller tijden.

Geproduceerd in 1938, deze film is zonder twijfel een klassieker. “Geproduceerd” kan in dit geval nog letterlijker worden genomen dan anders, want in het Hollywood van die tijd fungeerden filmstudio’s als een soort fabrieken. Niet regisseur Michael Curtiz (Casablanca) of schrijvers Norman Reilly Raine en Seton I. Miller waren de drijvende creatieve kracht achter The Adventures of Robin Hood, maar Warner Bros., de productiestudio.

Het waren dus ook de studiobazen die Erich Wolfgang Korngold opdroegen de muziek voor de film te schrijven en dat was een meesterzet. Zijn muziek is een essentieel deel van de aantrekkingskracht van de film: vol energie en romantiek. Het is ook muziek die een verhaal verteld in de manier waarop bepaalde melodieën samenkomen en transformeren. Hoe dan? Tsja, die uitleg zou vol spoilers zitten, kom dus gewoon kijken en luisteren!

Deze film maakt deel uit van de Original Music By-zomeravond, samen met de film Angel’s Egg van Mamoru Oshii. Klik hier voor meer informatie over deze avond, klik hier voor een overzicht van het volledige Kriterion zomerprogramma 2018.

30
37
31
32