MAANDAG 14 DECEMBER | 22:00 |  €5,-

 

Regisseur Emanuele Crialese

Cast Filippo Pucillo, Donatella Finocchiaro, Beppe Fiorello

Lengte 88 minuten

Jaar 2011

Taal Italiaans

Ondertiteling Engels

Drama over een Siciliaanse familie die plotseling geconfronteerd wordt met de komst van illegale immigranten. Deze vertoning zal worden ingeleid door Nafiss Nia. 

Een vissersfamilie woont op een prachtig onbedorven Siciliaans vulkaaneiland, nog nauwelijks bekend bij toeristen. De twintiger Filippo helpt zijn grootvader op hun vissersboot, terwijl zijn moeder Giulietta droomt van een beter leven op het vaste land. Filippo en zijn grootvader ontdekken tijdens het vissen een groep Afrikaanse vluchtelingen. Ze besluiten de regels van het eiland te negeren en te handelen naar de wetten van de zee. Ze redden hen van de verdrinkingsdood en ontfermen zich over een zwangere vrouw en haar kind. Hierdoor komen Filippo en zijn familie klem te zitten tussen principes en realiteit. Wanneer het beleid jegens de vluchtelingen strenger wordt, neemt Filippo een onherroepelijke beslissing.

Op het filmfestival van Venetië won dit drama de Speciale Juryprijs.

Spreker: Nafiss Nia

Deze Moderne Klassieker zal worden ingeleid door Nafiss Nia. Zij is een Iraans-Nederlandse dichter, schrijver, filmmaker, literaire vertaler en cultureel ondernemer. Nafiss is Gastcorrespondent Vluchtelingen bij De Correspondent. Nafiss’ inleiding zal een column zijn over ‘Hoe behandel je een uitgeprocedeerde, ongedocumenteerde en daarom illegale asielzoeker?’.