ZONDAG 8 MAART 2020, 17:00 | €6,50

Regisseur Ansuya Blom + Masshoud Bakhshi

Lengte 6min + 1u7m

Jaar 1987 + 2006

Taal Engels / Farsi

Ondertiteling geen / Engels

incl. inleiding door dichter Anne van Amstel

Van 7 t/m 15 maart neemt de tweede editie van het Granate Festival plaats: een multidisciplinair initiatief van Stichting Granate waar film en poëzie centraal staan.

Op 8 maart kun je om 17:00 bij Kriterion terecht voor een vertoning van  de shortfilm Ysabel’s Table Dance (1987), door Nederlandse kunstenaar Ansuya Blom, gevolgd door hoofdfilm Tehran Has No More Pomegranates (2006) van Masshoud Bakhshi.

Het programma zal ingeleid worden door dichter en gezondheidszorgpsycholoog Anne van Amstel. In 2015 ontving zij de Hollands Maandblad Schrijversbeurs in de categorie Poëzie. Eerder won ze de VU-podium poëzieprijs. Ze schrijft beschouwende poëzie over maatschappelijke zaken, maar ook de relatie tussen de stad en de natuur.

Ysabel’s Table Dance (Nederland, 1987)

Een poëtische short van Nederlandse kunstenaar Ansuya Blom (1956). Een intieme film van 6 minuten waar de vreugde van het leven voortdurend wordt teruggedrongen door de fysieke grenzen van het menselijk lichaam.

Engels gesproken | 6 minuten

Tehran Has No More Pomegranates (Iran, 2006) 

In deze musical-comedy van Masshoud Bakhshi volgen we de historische evolutie van de Iraanse hoofdstad. In de 13e eeuw nog een pittoresk dorpje heeft het anno 21ste eeuw naar metropool weten groeien. Een ontwikkelde stad die echter niet zonder sociale problemen kampt. Tehran Has No More Pomegranates werd uitgereikt met de Crystal Simorgh, de hoofdprijs van Iran’s grootste filmfestival, het Fajf International Film Festival.

Farsi gesproken, Engels ondertiteld | 1u7m

blom1987ysabel’stabledance_stillE
blom1987ysabel’stabledance_stillC
1987.4.1500277
tehranhasnopom
Tehranshadows
external-content.duckduckgo.com

Dit programma wordt gebracht in samenwerking met Stichting Granate en maakt onderdeel uit van het Granate Festival. Van 7 t/m 15 maart kun je verspreid over 6 openbare bibliotheken, 10 filmhuizen en theaters in Amsterdam een breed scala vinden aan o.a. poëzievoordrachten, filmvertoningen en masterclasses.

Op 8 maart kun je naast dit programma bij Kriterion terecht voor een vertoning van de Zuid-Koreaanse klassieker Poetry (2010). Voor meer info over Granate x Kriterion, zie: kriterion.nl/granate