ZONDAG 14 JULI (NL) + ZONDAG 28 JULI (EN)

Regisseur Chris Buck, Kevin Lima

Cast Tony Goldwyn, Minnie Driver, Brian Blessed

Lengte 88 minuten

Jaar 1999

Het beroemde verhaal van Edgar Rice Burroughs in de vorm van een enerverende en grappige animatiefilm. De Disney tekenstudio’s bedachten een nieuwe techniek, deep canvas, om de 2D-tekeningen een driedimensionaal aanzien te geven, met soms oogstrelend resultaat. Phil Collins kreeg een Oscar voor de theme song: You’ll Be In My Heart.

Diep in de Afrikaanse jungle geeft een gorillamoeder een achtergelaten baby de naam Tarzan en neemt hem aan als haar eigen zoon, ook al schuwt de leider, de zilverrug Kerchak, dit onbehaarde wonder. Tarzan groeit op met zijn bijdehante apevriendje Terk en zijn neurotische kameraad, de olifant Tantor. Zo ontwikkelt hij alle instincten van een dier en leert hij alles over de jungle, terwijl hij razendsnel door de bomen zweeft en zwaait. Maar als plotseling zijn soortgenoten verschijnen, waaronder de beeldschone Jane, staan twee werelden op het punt een te worden.

Zondag 14 juli organiseren we een gratis kinderfeestje rondom de film Tarzan.

Voor onze jongste bezoekers toveren we de foyer om tot een ware jungle. Ga op safari, hap al het lekkers uit de bomen, leer over de geheimen van het oerwoud en knutsel je favoriete Tarzan-personage.

Het feestje begint om 13.00 uur en kan gratis bezocht worden op vertoon van een filmkaartje voor Tarzan. Na het feestje kunnen alle kinderen om 14.30 naar de film.

Kinderkaartjes voor de film zijn €5, volwassenen kunnen mee voor €8,50.

Let op: we vertonen zondag 14 juli de Nederlandse versie en zondag 28 juli de Engelse versie.