ZONDAG 21 JUNI | 19:30

Regisseur Suhaib Gasmelbari

Lengte 93 min.

Jaar 2019

Ondertiteling Engels

AFTERTALK WITH ASSOCIATION OF MOVING IMAGE ARCHIVISTS

FB EVENT

In Soedan is film iets van vervlogen tijden. Vier levenslang bevriende regisseurs leggen zich daar niet bij neer. We zien hoe de mannen als Soedanese filmclub en met kunst en vliegwerk hun filmcultuur proberen levend te houden.

Om anderen kennis te laten maken met de magie van film, besluiten ze een vervallen, oude openluchtbioscoop af te huren voor een grote gratis vertoning. Maar hoe doe je dat in een land waar de elektriciteit soms uitvalt, de benodigde apparatuur en infrastructuur ontbreken en de moskeeën vanuit alle kanten oproepen tot het avondgebed? “Hoe deden we dat vroeger?” vragen ze zich lachend af. Dan realiseren ze zich dat die oproepen er vroeger niet waren. De repressieve en gewelddadige geschiedenis van Soedan blijft op de achtergrond, maar het regime is film duidelijk ongunstig gezind. Toch blijven de mannen hoopvol.

Er zal een nagesprek volgen georganiseerd in samenwerking met AMIA (Association of Moving Image Archivists), over het belang van vergeten archieven, film archivering en het vertonen van een ondergestofte filmgeschiedenis. 

Talking about Trees 2
Talking_About_Trees_1