NU TE ZIEN

Regisseur Luca Guadagnino

Cast Dakota Johnson, Tilda Swinton, Chloë Grace Moretz, Jessica Harper, Renee Soutendijk

Lengte 152 minuten

Jaar 2018

Taal Engels

Wie beter dan een arthouse-lieveling als Luca Guadagnino (Call Me By Your Name) om een remake te maken van Dario Argento’s Suspiria? Nee, serieus. Een hervertelling van Suspiria heeft immers alleen zin als de maker begrijpt waarom het origineel zo bijzonder is.

Susie (Dakota Johnson) is een jonge danseres vol ambities. Vanuit het Amerikaanse platteland reist ze af naar Berlijn, om te dansen aan de prestigieuze Markos dansacademie. Daar valt de artistiek directeur Madam Blanc (Tilda Swinton) als een blok voor de danskunsten van Susie. Terwijl er zich mysterieuze verdwijningen voordoen onder de studenten, komt Susie meer en meer in de greep van Blanc. Met behulp van haar nieuwe vriendin Sara (Mia Goth) probeert ze de duistere geheimen van de school te ontrafelen, voordat het te laat is…

Guadagnino is een levenslange fan van Suspiria en noemde zijn remake zijn meest persoonlijke film, omdat alles voor hem begon met Argento’s meesterwerk. Een slaafse remake dan? Met muziek van Goblin en kleuren die van het doek druipen? Ook niet. Guadagnino’s ambitie was om Suspiria te maken in de stijl van Rainer Werner Fassbinder. Dat kun je toch moeilijk een knieval voor de commercie noemen. En hoe zit dat nou met die volledig vrouwelijke cast? Slechts één rol wordt gespeeld door een man, die van psychiater Josef Klemperer. Maar is deze bejaarde Duitse acteur genaamd Lutz Ebersdorf niet gewoon Tilda Swinton onder een dikke laag make-up?

Kijkwijzer: deze film is enkel geschikt voor kijkers van 16 jaar en ouder.