2 AUGUSTUS | 20:00 | PRIDE x KRITERION

 

Regisseur Alain Guiraudie

Cast Pierre Deladonchamps, Christophe Paou, Patrick d'Assumçao, Jérôme Chappatte, Mathieu Vervisch

Lengte 1u40

Jaar 2013

Taal Frans

Ondertiteling Nederlands

Stranger by the Lake (2013) is onderdeel van onze Pride-screenings dit jaar. Met vier screenings in de week van de Canal Parade belichten we verschillende kanten van LGBT liefde en leven.

Klik hier om de andere screenings te zien →


Zomertijd. Een mannenjachtplaats, verscholen aan de oevers van een meer. Franck wordt verliefd op Michel, een aantrekkelijke, potente en dodelijk gevaarlijke man. Franck weet dit, maar wil zijn passie toch uitleven.

Franck gaat in de zomer elke dag naar een groot meer. Hij zwemt een beetje, kletst wat en heeft anonieme seks met andere mannen. Alles lijkt uiterst gemoedelijk op die vrije dagen aan het water, gevangen in zonovergoten breedbeeldcomposities waar de camera loom doorheen beweegt. Tot Franck getuige is van een moord. Met minimalistische regie creëert regisseur Guiraudie een broeierige spanning. Naast een gelaagde erotische thriller – vol opvallend expliciete seksscènes – is L’inconnu du lac vooral ook een fraaie exploratie van de relatie tussen verlangen en gevaar.

stranger-by-the-lake-2013-005-franck-and-michel-close-talk-on-the-beach
stranger-by-the-lake-nudity-christophe-paou-ass-michel-linconnu-du-lac-franck-pierre-deladonchamps-shirtless-naked-fucking
MV5BMTUzMzQ3NzgxMV5BMl5BanBnXkFtZTcwODI4MzA1OQ@@._V1_
MV5BMTc2NDM1OTY5NF5BMl5BanBnXkFtZTcwMTI4MzA1OQ@@._V1_
Stranger-by-the-Lake-6-e1393585931968