NU TE ZIEN

Regisseur Danny Boyle

Cast Michael Fassbender, Kate Winslet en Seth Rogen

Lengte 122 minuten

Jaar 2015

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

Danny Boyle, een van Kriterions favoriete regisseurs, is terug in onze cinema! De maker van onder andere Slumdog Millionaire verbeeldt in zijn nieuwste film het revolutionair levenswerk van de genie achter computerbedrijf Apple. Michael Fassbender etaleert eens te meer zijn kunnen als de alom geprezen en gehekelde Steve Jobs.

De film concentreert zich rond de lancering van drie iconische producten van Steve Jobs’ hand, met als grote klapper de onthulling van de iMac in 1998. Centraal staat de hectiek voorafgaand aan deze drie cruciale momenten, waarin zijn hoofd marketing en workwife Joanna Hoffman (Kate Winslet), zijn beste vriend en mede oprichter van Apple Steve Wozniak (Seth Rogen) en vaderfiguur en oud CEO John Sculley (Jeff Daniels) hem bewust proberen te maken van het leven om hem heen. Maar Steve Jobs heeft maar één doel voor ogen..

Het door Aaron Sorkin (The Social Network en The West Wing) geschreven scenario is gebaseerd op de bestseller biografie van Walter Isaacson. Ondanks dat het verhaal van Steve Jobs al door meerdere media verteld is, maakt Boyle’s intense cinematografie en het indrukwekkende acteerwerk van de geweldige cast deze film een must see!