MAANDAG 16 OKTOBER | 22:00 | €5,-

Regisseur Rob Reiner

Cast Wil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman

Lengte 89 minuten

Jaar 1986

Taal Engels

Coming of age-film, naar de novelle van Stephen King, over vier vrienden die op zoek gaan naar het lichaam van een vermiste leeftijdgenoot dat zich ergens bij een verlaten spoorweg zou bevinden. Deze zoektocht wordt echter een wedstrijd wanneer een bende oudere jongens, die ook op zoek is naar het lichaam, hen op de hielen zit. 

Al een hele tijd wordt tiener Ray Brower uit het kleine plaatsje Castle Rock vermist. Als de jonge Vern Tessio dan via zijn oudere broer ontdekt waar het dode lichaam van de jongen zich bevindt, besluit hij samen met zijn vrienden Gordie Lachance, Chris Chambers en Teddy Duchamp op zoek te gaan naar het lichaam. Tijdens dit reisje wordt de vriendschap van de vier jongens zwaar op de proef gesteld en blijkt dat ze allevier een geheim met zich meedragen.

Gordie, die inmiddels gewoon Gordon genoemd wordt, vertelt in Stand By Me terugblikkend het verhaal van hun zoektocht, die terugblikkend ook een zoektocht naar volwassenheid was. Schrijver Stephen King, op wiens boek The Body de film gebaseerd is, noemde de film zelf de eerste succesvolle verfilming van één van zijn werken.

sbm2
sbm5
sbm8
sbm6