NU TE ZIEN

Regisseur Terrence Malick

Cast Ryan Gosling, Rooney Mara, Michael Fassbender en Natalie Portman

Lengte 129 minuten

Jaar 2017

Taal Engels

Ondertiteling Nederlands

Net als alle films van Terrence Malick heeft ook z’n nieuwste veel weg van een muziekstuk. De titel, Song to Song, geeft dan ook uitstekend weer wat er op het witte doek zal verschijnen; een prachtige compositie, begeleid door diepgaande dialogen en een hintje narratief, waarin stijlvolle personages elkaar steeds naderen en weer uiteengaan.

Faye (Rooney Mara), de hoofdrolspeelster, is een groentje in de muziekscene in Austin, Texas. Hier komt ze in contact met BV (Ryan Gosling), een muzikant die op het randje van doorbreken staat, en Cook (Michael Fassbender), een door de wol geverfde stinkend rijke producer. Er ontstaat een driehoeksrelatie welke Faye met de volgende woorden omschrijft: “We thought we could just roll and tumble, live from song to song, kiss to kiss.” Er ontstaan spanningen als blijkt dat, in tegenspraak met bovenstaande quote, niet alle drie de personages dezelfde lichte opvatting omtrent de liefde hebben.

Alhoewel het plot van de film nooit écht de diepte ingaat zorgen de constant veranderende dynamiek van Song to Song, het soepele camerawerk en de prachtige beelden ervoor dat je de gehele tijd geboeid zal zitten kijken naar dit ruim twee uur durende bewegende gedicht. Ruim twee uur, want een korte film is het niet. Iets waar Faye overigens nog een terloopse opmerking over maakt als ze samen met BV achter een piano zit: “Slower: it’s a love story.”

Song to Song
Song to Song
Song to Song
DSC_2102.NEF
Song to Song