LAATSTE VERTONING: 1 FEBRUARI | MET INTRODUCTIE VAN OY VEY 

Regisseur Emma Seligman

Cast Rachel Sennott, Molly Gordon, Dianna Agron

Lengte 78 min.

Jaar 2021

Taal Engels

INTRODUCTIE VAN OY VEY 1 FEBRUARI

De introductie wordt gegeven door Lievnath Faber. Lievnath is filmwetenschapper, geboorte- en stervensbegeleider en schrijver. Ze begeleid mensen in verschillende (levens)processen, schrijft over de intersectie van antiracisme en antisemitisme en heeft een diepe liefde voor films. Samen met Oy Vey werkt ze aan het Oy Vey Filmfestival waar de Joodse film weer eindelijk schermtijd krijgt in filmfestival vorm. Met al haar werk probeert ze inclusief, creatief en vreugdevol Joods leven te ontwarren uit de klos van geschiedenis, trauma en verbroken lijnen. 


In deze debuutfilm van de 25-jarige Emma Seligman zien we Danielle, een eeuwige student die tegen haar ouders liegt over haar wankelende academische carrière. Samen met haar familie woont ze een shiva bij, een bijeenkomst in een tijd van rouw. Haar dag neemt verschillende ongemakkelijke wendingen wanneer naast haar ex-vriendin, ook haar sugar daddy onverwacht verschijnt met zijn vrouw en baby. 

Danielle wordt geconfronteerd met verschillende beproevingen, wanneer ze door haar ouders naar een shiva wordt gebracht. Naast dat ze haar verbitterde ex tegenkomt, lijkt ook haar verborgen relatie met een oudere man die haar geld geeft aan het licht te komen. Hierna volgen nog meer obstakels die ertoe leiden dat de dag steeds ongemakkelijker wordt. Maar het blijkt dat zij niet de enige is die geheimen heeft… Shiva Baby is een komedie over hechte families en de pijn, maar ook troost, die ze teweegbrengen.  


shivababyunreleased
shivababyunreleased
Shiva-Baby-MUBI-Review